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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental. |
Data corrente: |
04/11/2016 |
Data da última atualização: |
04/11/2016 |
Tipo da produção científica: |
Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Autoria: |
MUNIZ, A. W.; NUNES, R. H. da S.; SILVA, T. A. C.; SÁ, E. L. S. de; CORDEIRO, E. R.; SILVA, K. E. da. |
Afiliação: |
ALEKSANDER WESTPHAL MUNIZ, CPAA; Ronielly Hádna da Silva Nunes, Bolsista de Iniciação Científica, Paic/Fapeam/Embrapa Amazônia Ocidental; Telma Andréa Carvalho Silva, Estudante em desenvolvimento de dissertação, bolsista do CNPq; Enilson Luiz Saccol de Sá, Universidade Federal do Rio Grande do Sul; EVERTON RABELO CORDEIRO, CPAA; KATIA EMIDIO DA SILVA, CPAA. |
Título: |
Carbono e atributos microbiológicos do solo em área desmatada da Amazônia no Rio Urucu, Coari, AM. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Manaus: Embrapa Amazônia Ocidental, 2016. |
Páginas: |
4 p. |
Série: |
(Embrapa Amazônia Ocidental. Comunicado técnico, 122). |
ISSN: |
1517-3887 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo do trabalho foi avaliar o carbono e os atributos microbiológicos do solo em uma área desmatada da Floresta Amazônica, na jazida petrolífera do Rio Urucu, no Município de Coari, AM. |
Thesagro: |
Microbiologia do Solo; Solo. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/149594/1/Com-Tec-122.pdf
|
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |
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Biblioteca |
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Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
29/10/2015 |
Data da última atualização: |
19/02/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
FELBERG, I.; FARAH, A.; MONTEIRO, M. C.; GODOY, R. L. de O.; PACHECO, S.; CALADO, V.; DONANGELO, C. M. |
Afiliação: |
ILANA FELBERG, CTAA; Adriana Farah, UFRJ; Mariana C. Monteiro, UFRJ; RONOEL LUIZ DE OLIVEIRA GODOY, CTAA; SIDNEY PACHECO, CTAA; Verônica Calado, UFRJ; Carmen M. Donangelo, UFRJ. |
Título: |
Effect of simultaneous consumption of soymilk and coffee on the urinary excretion of isoflavones, chlorogenic acids and metabolites in healthy adults. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Functional Foods, v. 19, p. 688-699, 2015. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The effect of the simultaneous ingestion of soymilk and coffee on the urinary excretion of isoflavones (ISO) and chlorogenic acids (CGA) was investigated for the first time in humans. In a randomized crossover study, soy (79.7 ?mol ISO), coffee (561.2 ?mol CGA) and soy?coffee beverage (79.7 ?mol ISO and 561.2 ?mol CGA) were ingested by adult subjects (n = 6) after overnight fasting. Urinary excretion of ISO aglycones and metabolites during 48 h after soy and soy?coffee beverages consumption was 22.0 ± 19.1 and 20.3 ± 9.4 ?mol, respectively, with no difference between treatments. CGA and metabolite excretion during 24 hafter coffee and soy?coffee beverage consumption was 3.4 ± 1.2 and 3.1 ± 0.6 mmol, respectively. However, a 42% decrease in levels of CGA and primary metabolites and not of colonic metabolites was observed in urine after soy?coffee beverage consumption compared to plain coffee, indicating that substances present in soymilk, most likely proteins, bind CGA reversibly, decreasing their absorption in the digestive tract. |
Palavras-Chave: |
Chlorogenic acids; Coffee; Soy; Urinary acids. |
Thesaurus NAL: |
excretion; isoflavones; metabolites. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01868naa a2200277 a 4500 001 2027553 005 2016-02-19 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFELBERG, I. 245 $aEffect of simultaneous consumption of soymilk and coffee on the urinary excretion of isoflavones, chlorogenic acids and metabolites in healthy adults.$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aThe effect of the simultaneous ingestion of soymilk and coffee on the urinary excretion of isoflavones (ISO) and chlorogenic acids (CGA) was investigated for the first time in humans. In a randomized crossover study, soy (79.7 ?mol ISO), coffee (561.2 ?mol CGA) and soy?coffee beverage (79.7 ?mol ISO and 561.2 ?mol CGA) were ingested by adult subjects (n = 6) after overnight fasting. Urinary excretion of ISO aglycones and metabolites during 48 h after soy and soy?coffee beverages consumption was 22.0 ± 19.1 and 20.3 ± 9.4 ?mol, respectively, with no difference between treatments. CGA and metabolite excretion during 24 hafter coffee and soy?coffee beverage consumption was 3.4 ± 1.2 and 3.1 ± 0.6 mmol, respectively. However, a 42% decrease in levels of CGA and primary metabolites and not of colonic metabolites was observed in urine after soy?coffee beverage consumption compared to plain coffee, indicating that substances present in soymilk, most likely proteins, bind CGA reversibly, decreasing their absorption in the digestive tract. 650 $aexcretion 650 $aisoflavones 650 $ametabolites 653 $aChlorogenic acids 653 $aCoffee 653 $aSoy 653 $aUrinary acids 700 1 $aFARAH, A. 700 1 $aMONTEIRO, M. C. 700 1 $aGODOY, R. L. de O. 700 1 $aPACHECO, S. 700 1 $aCALADO, V. 700 1 $aDONANGELO, C. M. 773 $tJournal of Functional Foods$gv. 19, p. 688-699, 2015.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
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Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
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Registro completo
Biblioteca(s): |
Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Amapá; Embrapa Unidades Centrais. |
Identificador: |
135 |
Data corrente: |
09/05/2002 |
Data da última atualização: |
04/05/2015 |
Código do título: |
5151332 |
ISSN: |
0001-8392 |
Código CCN: |
001465-6 |
Título e Subtítulo: |
ADMINISTRATIVE SCIENCE QUARTERLY |
Entidade: |
Graduate School of Business and Public Administration |
Local de publicação: |
Ithaca, NY, US |
Periodicidade: |
Trimestral |
Editora: |
Cornell University. Graduate Scholl of Business and Public Administration. |
Bases onde o periódico é indexado: |
ISI; A.B.C.Pol.Sci.; Econ.Abstr.; Market Abst.; Psychol.Abstr.; Sage Publ.Admin.Abstr.; Soc.Abst. |
Inicio de publicação: |
1956 |
Coleções da unidade: |
Embrapa Amapá 1985 30 (4)
Embrapa Unidades Centrais 1981 2691-4); 1982 27(1-3); 1983 28(2-4); 1984 29(1-4); 1985 30(1-3); 1986 31(1-4); 1987 32(1-4); 1988 33(1-4); 1989 34(1-4); 1990 35(1-4); 1991 36(2); 1992 37(1-4); 1993 38(1-4); 1994 39(1-4); 1995 40(1-4); 1996 41(1-4); 1997 42(1-4); 1998 43(1-4); 1999 44(1-4); 2001 46(1-4); 2002 47(1-4) Classificação: 658.005 A238 |
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